sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Hyggeä ja hyvää oloa

 Rauhallista sunnuntaipäivää täältä Willa harmajan pirtistä. On kulunut taas tovi viime postauksestani ja nyt kaiken tämän tohinan keskellä ehdin paneutua taas blogin äärelle. On ollut monenlaista puuhaa ja touhua. Cuulas sai juuri jokin hetki sitten uusimman levyn painosta. Olen niin iloinen, että vihdoin meillä on käsissämme tuore lastenlaulu levy. Tuleva joulukonserttimme pitää myös tiimimme kiireisenä ja valmistelemme 2.12 klo 19.00 haapaveden kirkossa pidettävää konserttiamme kovalla tohinalla. Mukavaa, jännittävää ja myös energiaa vievää, mutta myös energiaa tuovaa puuhastelua on riittänyt viime viikot.

Tämän kaiken keskellä olen huomannut, miten äärimmäisen tärkeää on pitää myös omasta henkisestä hyvinvoinnistaan huolta. Kun olemme tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa, kuljemme eri paikoissa ja päiviämme rytmittävät kohtaamiset monissa erilaisissa energioissa elävien ihmisten kanssa, on väistämätöntä, että omaan energiakenttäämme ja auraamme tarttuu näistä kohtaamisista monenlaisia energioita, myös niitä raskaita ja negatiivisia. Itse huomaan omassa olossani tämän usein ärtyneisyytenä, ulosannin negatiivisuutena ja väsymyksenä. Tehokas keino, mikä on itselläni päivittäisessä käytössä, on enkeleiden apu. Pyydän enkeleitä poistamaan energiakentästäni ja aurastani kaikki negatiiviset energiat ja alemmat värähtelyt, minkä jälkeen on tärkeää pyytää enkeleitä myös täyttämään tämä tila kaikella hyvällä, ilolla, tasapainolla, valolla, rakkaudella ja selkeydellä. Mikä sillä hetkellä tuntuukin oikealta. On tärkeää pyytää enkeleitä täyttämään tämä tyhjennetty ja puhdistettu tila hyvällä, koska tyhjä tila täyttyy aina jollakin ja jos emme huomioi tätä, tyhjä tila voi täyttyä energialla, mikä ei ole välttämättä hyvää ja tämä voi johtaa epämiellyttävään  jatkumoon. Tämän pyynnön jälkeen muista aina kiittää enkeleitä avusta.Tämä vahvistaa pyyntöäsi ja on sinun lahjasi enkeleille.

Tästä pääsemmekin siihen, että myös ympärillämme oleva henkimaailma sisältää monenlaisia henkiä. Niin hyviä, kuin pahoja. Itse käytän suojausta, aamuisin pyydän Pyhän hengen suojausta. Näistä asioista olen postannut myös aiemmin. En lakkaa korostamasta; puhdistaudu, suojaudu ja maadoitu. Nämä ovat ensiarvoisen tärkeitä asioita hyvinvointimme kannalta. Tämä suojaa meitä myös työskennellessämme henkimaailman kanssa. Jos aistin joskus ei toivottuja henkiä olevan läsnä, käytän lausetta: "Minua saa lähestyä ainoastaan Korkeimman voiman, valon ja rakkauden kautta." Tämä suojaa myös meitä negatiivisilta energioilta.


Kuva Helena Soranta
 Törmäsin myös tämän kiireen keskellä sosiaalisessa mediassa hygge- termiin. Artikkeli löytyy googlaamalla "hygge". Totesin olevani juurikin hyggeilijä. Suomentaisin tämän omalla tavallani -olen hetkeen tarttuja ja hetkestä nauttija. Teen asioita, jotka tukevat jaksamistani nykypäivän hektisen ja suorituskeskeisen yhteiskunnan pyörteissä. Hyggeilyn ei tarvitse olla mitään korkealentoisen hienoa. Se voi olla lämmin glögimukillinen kesken tavallisen arkipäivän. Se voi olla hyvä kirja ja kynttilöitä iltahämärässä. Se voi olla metsässä nuotion äärellä vietetty hetki, tai päämäärätön samoilu luonnossa vain ympäristöä aistien ja siitä nauttien. Itse myös meditoin usein ja luen tämänkin osaksi hyggeilyä. Tärkein pointti mielestäni hyggeilyssä kuitenkin on, että hyggeilemme- ILMAN SYYLLISYYTTÄ. Unohdetaan laiska- termit ja ollaan ylpeästi tietoisia siitä, että omasta henkisestäkin hyvinvoinnista huolehtiminen on perusta aivan. kaikelle. muulle! Ihmisen täytyy ensimmäiseksi oppia rakastamaan itseään, jotta kykenisi rakastamaan muita. Lähdetään siitä. Se on hyvä alku. Hyggeillään hyvällä omallatunnolla.

Henkimaailman asioihin ja erääseen mielenkiintoiseen, uuteen asiaan paneudumme ensi kerralla. Myös lukijoiden kokemukset jatkuvat. Ne ovat osa postailujani ja ne tulevat värittämään blogiani. Olen kuitenkin huomannut, että kovasti haluaisin puhua myös tästä aiheesta, miten ihminen voi pitää huolta itsestään ja omasta henkisestä hyvinvoinnistaan. Niimpä tulen jatkossakin sivuamaan näitä asioita ja elämänkoulun oppilaana itsekin opin kokoajan uusia ja mielenkiintoisia asioita aiheesta.

Mielenkiintoista on ollut myös vuosien saatossa huomata, miten vuotta rytmittävät jaksot, jolloin kanavat ovat välillä todella auki aistimaan henkimaailmaa ja sen läsnäoloa. Välillä kanavat taas eivät ole niin auki ja aistimuksia on vähemmän. Sitten taas jonkin ajan kuluttua huomaa, että taas tapahtuu melkeimpä sarjana selittämättömiä ja mielenkiintoisia asioita. Minulla on nyt jo jonkin aikaa ollut kausi, jolloin kanavat ovat enemmän kiinni. Tiedän, että jonkin ajan kuluttua ne taas aukeavat enemmän. Mutta jotain uutta on kuitenkin ilmennyt kyvyissäni aistia. Siitä lisää ensi kerralla ;)

Ihanaa, lämpöistä aikaa teille rakkaat lukijat. Hymyillään ja hyggeillään.
Annetaan välillä itsellemme hetkeksi lupa ihan vain olla.

Carpe diem <3
Pauliina