keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Voi hyvin, nainen!Toissa postauksessa puhuin vähän siitä, miten energiamme vaikuttavat elämäämme. Tänään puhumme siitä, miten saamme noihin ehkä hieman alhaisiin energioihin oikeanlaista, positiivista muutosta pienillä, yksinkertaisilla arkielämän valinnoilla. Sillä kyse on todella valinnoistamme. Hyvinvoinnistamme.
Kuunnellaan hetki itseämme rakkaudella.
Nykyaikana kuulee yhä useammin naistenkin suusta sitä, kuinka kiireistä ja hektistä elämä on. Päivämme ja viikkomme, lähes koko elämämme aikatauluttaa tuo pieni, ranteessa tai seinällä tikittävä kapistus, nimeltään kello. Itse herra aika toimii niskaanhengittäjänämme, stressarinamme, vaatijanamme ja hyvyytemme ja onnistumisemme mittarina. Ehdinkö, olenko ajoissa? Myöhästynkö? Kello ja aika määräävät stressimme tasosta, työpäivämme pituudesta ja myös siitä, milloin saamme hetken huokaista. Kiire on elämänvalintojemme luoma tila. Ilman noita valintoja kiire olisi pelkkä illuusio. Jos nyt et halua irtisanoutua työstäsi ja tiedostat, että energiasi ovat melkoisten paineiden ristitulessa, tilanne ei silti ole toivoton. Kyse on siitä minkä sinä jo osaat. Aikatauluttamiseta. Tällä kertaa teet sen vain kaikkein arvokkaimman asian vuoksi. Itsesi vuoksi. Se, kuinka tärkeänä hyvinvointiasi pidät, määrittää sen, kuinka säännöllisesti raivaat kalenteristasi aikaa ihan vain omalle hyvinvoinnillesi.


On asioita, jotka ovat meistä riippumattomia, kuten toiset ihmiset ja heidän ajattelumaailmansa ja mielipiteensä. On tärkeää kuitenkin muistaa, että emme sallisi muiden ihmisten määritellä hyvinvointiamme ja venyttää jaksamistamme, oli kyse sitten pomosta, puolisosta, ystävästä tai vanhemmasta. Muista, että sinä olet arvokas, sinä ansaitset ja sinä itse olet lopulta se, joka huomioi, miten hyvin sinä voit ja saatko ja ehditkö huolehtia kaikkien muiden tarpeiden ohella omistasi. Ole huomaavainen myös itseäsi kohtaan.


Eräs hyvinvointimme kulmakivistä on riittävä lepo ja uni. Milloin viimeksi olet noussut vuoteesta silloin, kun kehosi on kertonut sinulle, että nyt olet levännyt riittävästi? Muistatko vielä sen tunteen, kun voit virkeänä venytellä, tepsutella rauhassa kahvipannulle ja siemailla aamukahvisi ilman, että sinun tarvitsee vilkuilla lainkaan kelloa? Ei kehomme ole väärässä. Se viisaasti kertoo meille sen, olemmeko levänneet kylliksi, vai onko akkujemme lataaminen vielä pahasti kesken. Keho tottelee valintojamme vuoden ympäri. Sallitaan edes kerran viikossa sille mahdollisuus latautua täyteen. Ilman kehoamme emme voi toimia. Sovi viikonloppuna puolisosi tai ystäväi kanssa lastenvahtimis vuoroista ja tarjoa vaihtoehtoiseti hänelle samaa mahdollisuutta.


Eräs todella tärkeä asia on liikkua ulkona, olla ulkona. Pysähtyä ulkona. Teit sen sitten laskettelurinteessä lunta pöllyttäen, tai nuotiotulilla istuskellen, se palvelee hyvinvointasi. Pääasia, että tapa toteuttaa ulkoilua, on sinulle itsellesi mieluinen. Ei minkään tai kenenkään sanelema pakko, vaan nauttimisen arvoinen hetki. Tämä on maadoittumista yksinkertaisimmillaan. Jos olet enemmän lenkkeilijätyyppi, tienpientareet ja metsäpolut vain odottavat sinua. Jos aikasi pyörii perheen keskellä, nappaa nuorimmat pulkkaan tai kärryihin seuraksesi. Tai jos saat lapsenvahdin, hetki luonnonhelmassa voi olla todella tervetullut hetki hiljaisuutta. Mieli lepää <3Usein riennämme ja liikumme, suoritamme myös hyvinvointiamme. Mutta oletko kokeillut vain olla? Kuunnella hiljaisuutta ilman äänten ja ajatusten jatkuvaa, hektistä virtaa. Ohjatut vartin tai pidemmätkin meditaatiot löydät youtubesta tai vaihtoehtoisesti voit sytyttää muutaman kynttilän ja ihan vain tyhjentää mielesi ja keskittyä vaikkapa kiitollisuuden tunteeseen. Tehokasta, rentouttavaa ja palkitsevaa. Vartti riittää. Pelkkää olemista ei kannata pelätä, se on oikeasti niin paljon enemmän. Itse olen kokenut todella ihania täyden läsnäolemisen hetkiä juuri tuollaisissa tilanteissa. Voin sydämetäni suositella.Nainen, tee ihan vain itsellesi lämmin vaahtokylpy, mene pitkään, kuumaan suihkuun tai ota virkistävä energiaboosti aamulla raikkaan suihkun merkeissä ja nappaa mukaan vaikkapa pirtsakka, ihanan tuoksuinen suihkugeeli. Tai kipaise ystävien ja naurun kera avantoon, tekee hyvää niin keholle, kuin mielelle. Tämä on puhdistautumista parhaimmillaan. Ei se sen kummempaa ole. Peruspuhditautumisen lisäksi kyytiä saavat myös raskaat energiat. Jo ikivanhoissa naisten kylpyrituaaleissa piili syvä tarkoitus ja luonnon puhdas viisaus. Naiseudessa on maagista, luonnollisen kaunista voimaa.


Ravinto on myös todella, todella tärkeä osa hyvinvointiamme. Kiireisenä ja arjen hyörinän keskellä ei välttämättä tule niin kiinnitettyä huomiota siihen, mitä kaupasta nappaa lounastarpeiksi tai pukkaako pitkän työpäivän jälkeen perheelle uuniin ranskikset ja nakit. Syyllisyyttä ei kannata kantaa. Se on turhaa taakkaa joka vain sotkee energiamme. Ota asia mieluummin seikailun kannalta.Itselleni tämä on vielä suhteellisen uusi ja vieraskin, mutta niin kiehtova asia. Se voi olla aluksi satunnaisia hyviä valintoja ruokakaupassa. Se voi olla innostus lykätä blenderiin sen hehkutetun vihersmoothien ainekset. Pikkuhiljaa edeten, askel akeleelta kohti terveellisempiä valintoja. Puhdas ravinto hoitaa kehoamme ja mieltämme sisältäpäin. Alamme pikkuhiljaa voimaan paremmin, jaksamaan paremmin. Puhtaalla ravinnolla on niin suuri merkitys kokonaivaltaisen hyvinvointimme kannalta, ettei sitä voi kylliksi painottaa. Tämä on itsellenikin ihana, uusi seikkailu. Ja ps. juo paljon vettä!


Kiitos sinulle jälleen, kun luit <3 Hyvinvointi on se ase, millä pidämme yllä hyviä energioita. Ja hyvien energioiden avulla varmistamme, että elämme onnellista elämää tässä ja nyt. Ja kun elämme onnellista elämää, vedämme luonnollisesti puoleemme saman energiatason asioita, eli onnellisia, ihania ja positiivisia asioita, jotka mahdollistavat unelmamme. Upeat naiset, ottakaa oma hetkenne omalle hyvinvoinnillenne. Omalle itsellenne. Saatte sen pienen vaivannäön moninkertaisesti takaisin. Tehkäämme hyviä valintoja. Kuunnelkaamme itseämme. Se aika itsellemme järjestyy aivan varmasti. Tahtoa kun löytyy, niin asioilla on vaan ihmeellisesti tapana järjestyä <3

Superia keskiviikkoa sinulle, ihana nainen!

XOXO Pauliina