maanantai 5. helmikuuta 2018

Matkakuumetta ja lomamuistoja Menorcalta


Espanjan lomalta.

 Nälkä nähdä mahdollisimman paljon. Nälkä kokea uusia asioita, maita, mantereita ja saaria. Nälkä elää täysillä ja tehdä unelmista totta.
Matkakuume on vallannut minut nyt aikuisiällä ja siitä on tulossa hyvää vauhtia kroonista ja äärimmäisen inspiroivaa.
Lapsena sain koluta kotimaan kamaran niin pohjoista suomea, itärajaa, länsirannikkoa, kuin eteläistä suomea ja sisämaatakin myöten vanhempieni ja sisarusteni kanssa. Ahvenanmaan ja Ruotsin tunnelma tuli myös tutuksi ja Norjaa sain nähdä jopa 15 kertaa. Upeita kokemuksia ja elämyksiä. Paljon kiitoksen aihetta vanhemmilleni ja ihania hetkiä sisarusten ja ystävien kera.
Mutta, jotain jäi puuttumaan. Kaipuu jonnekkin kauemmas, lämpöön. Eksoottisten asioiden äärelle, jonnekkin ja kaikkialle.Kuvituskuva
 Minulla jäi tilaa unelmille. Ja pikkuhiljaa olen niitä lähtenyt toteuttamaan. Aloitin uskomattomasta Dubaista Arabiemiraateista. Tänään, tässä postauksessa kurkkaamme hieman viime toukokuun lomamuistoihin. Vietimme viikon antoisan ja rentouttavan loman, joka sijoittui Espanjan saariston hieman tuntemattomampaan helmeen, silloiseen TUI:n uutuuskohteeseen, Menorcan upealle saarelle, joka tarjosi kaksin käsin rauhaisaa lomatunnelmaa, turkoosia vettä, valkeita rantoja ja uneliaan rentouttavaa kaupunkitunnelmaa.

Kuvituskuva
Maonin kaupungissa oli unelias ja rento tunnelma.
 Menorcaa voin lämpimästi suositella matkakohteeksi niin lapsiperheille, kuin aikuisten kesken lomailevillekin. Menorca on elämänmakuinen pala periespanjalaista kulttuuria aidoimmillaan. Espanjaa puhutaan kaikkialla. Englannilla pärjää kuitenkin loistavasti. Vuokrasimme auton lomaamme varten ja totesimme, että se on ehdottomasti paras tapa tutustua pieneen, 50km pitkään saareen. Sillä tavoin näki todella paljon ja lomaileminen oli helppoa, todella avartavaa ja vaihtelevaa. Saarella oli helppo ajaa ja liikenne ei ollut mitenkään kovaa. Erityinen asia, joka teki liikenteestä sujuvaa, oli liikenneympyrät, joita oli paljon.

El toro, menorcan korkein kohta ja maagisen kauniit auringonlaskut.

Saaren isommat kaupungit, Ciutadella ja Maon hallitsivat saaren päätyjä ja niissä ajaminen oli haastavampaa, mutta parkit löytyivät helposti ja jalan oli kiva tutustua kaupunkeihin, maleksia kiireettömästi uneliailla, satukirjamaisen kauniilla kaduilla, piipahtaa vaikkapa saippuakuplien houkuttamana somassa saippuapuodissa tai poiketa hurmaavaan kadunvarsikahvilaan paikallisten, siestaa viettävien ystävällisten ihmisten keskelle.Tapakset veivät kielen mennessään ja ruokailimmekin joka kerta eri ravintolassa. Kunnon kulinaariloma :D

Menorca on rauhallisen rantalomakohteen etsijälle paratiisi. Saarella on pitkästi toistasataa rantaa, joista osa on lähes koskemattomia, äärimmäisen rauhallisia ja kauniita. Osalle rannoista kulku voi olla haastavampaa, joten lenkkikengät on hyvä pakata mukaan. Polut rannoille ovat jyrkkiäkin, mutta vehreän kauniita ja reitiltä voi nähdä puiden välistä vilkkuvan turkoosinsinisen meren. Kun saavut rauhalliselle rannalle, voit nauttia auringosta,  turkoosista merestä ja valkoisesta hiekasta. Tarjolla on myös rantoja, joilla on enemmän vilskettä ja voit vuokrata vaikkapa aurinkovarjon ja tuolin.


Yksi Menorcan yli sadasta rannasta.


Meille sattui ihan todella suloinen huoneistohotelli, jonka nurmikkopuutarhassa, palmujen alla altaan äärellä viihdyimme tovin jos toisenkin. Videon hotellistamme löydät tästä linkistä.

Aamupala hotellillamme oli hämmästyttävän runsas ja monipuolinen, sekä äärettömän herkullinen. Hotellilla oli myös suomenkielinen opas, joten oli todella vaivatonta esittää kysymyksiä ja saada vinkkejä ostosmahdollisuuksista, rannoista, reiteistä jne.Matkalla syrjäisemmälle rannalle. Matkalla näimme luonnonvaraisen kilpikonnan, jotka ovatkin Menorcalla yleisiä.
 Ruoka oli Menorcalla monipuolista ja hyvää. Tarjolla oli kaikkea niin tapaksista upeisiin mereneläviin, kuin hyvinvalmistetuista pihveistä herkullisiin hampurilaisaterioihinkin. Vatsatauteja ei reissullamme näkynyt eikä kuulunut. Pullovettä toki joimme ja maitohappobakteereita söimme. Oli elämys maistella paikallisia ruokia. Tapakset olivat ihania ja mustekalakroketit loistavasti valmistettuja..mutta erikoisia.

Kuvituskuva.
Ciutadellan ja Maonin kaupungit tarjosivat shoppailulle tunnelmalliset puitteet. Matkaseura oli ihan parasta! <3
Pala sydäntä jäi kyllä Menorcalle. Ehkä jonain päivänä palaamme sinne uudelleen. Seuraava kohde siintää jo mielen perukoilla ja meillä on oivallisesti aikaa suunnitella matkasta ihana, meidän makumme mukainen loma. Paljon on nähtävää ja koettavaa. Paljon unelmia ja haaveita, mitä kohden kulkea.

Nautitaan kihelmöivästä odotuksen tunteesta, illoista matkasuunnitelmien parissa.. Ajatuksesta, miltä lämmin hiekka tuntuu varpaiden alla, miltä näyttää mereen tulipallona laskeva aurinko, huikeat maisemat ja jälleen ihan uusi ja erilainen ympäristö..Tärkeiden ihmisten kanssa jaetut elämykset ja huikea vapauden tunne, pala suurta seikkailua.

Matkailu avartaa, palkitsee, jännittää, hykerryttää ja saa kiljumaan riemusta.
Auringontäyteisiä lomareissuja kaikille

<3 Pauliina